20170621_114328

Certificering

FSC

In ons productieproces is hout de belangrijkste grondstof. Met onze onderneming willen wij verantwoordelijkheid nemen voor ons milieu. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.

Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC® te certificeren. Door dit certificaat te halen en door bij FSC® orders volgens de richtlijnen van FSC® International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC® producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder.

FSC international is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet de doelstelling van FSC international om hout als grondstof een halt toe te roepen, zij onderschrijft hiermee het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst. FSC® International streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst, maar ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld.

FSC® hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC® gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, maar ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in deze bossen wonen en werken.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC® gecertificeerde producten, want wij leveren veel liever FSC® producten dan niet gecertificeerde producten.

Wilt u meer weten over FSC® hout, klik dan hier. Wilt u meer weten over onze FSC® certificering, klik dan hier.

Voor het downloaden van het FSC certificaat, klik dan hier.

 

Erkend leerbedrijf

Sinds 2016 zijn we gecertificeerd als erkend leerbedrijf. Bij Topcasco vinden we het belangrijk aandacht te geven aan jongeren die carriere willen maken in de bouw. Hierdoor krijgt iedereen de kans om zich optimaal te ontwikkelen en te ontplooien. Daarnaast wordt de vakbekwaamheid van de medewerkers op peil gehouden. We begeleiden en leiden mensen intern op door een leermeester.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij Topcasco, of heb je specifieke vragen? Neem dan contact op met Arjan Minnaard, telefoon 0113– 700250 of stuur je vraag naar aminnaard@topcasco.nl.

Voor het downloaden van het erkenningsbewijs, klik dan hier.